Ellenállhatatlan choco-choco recept
Az Ellenállhatatlan choco-choco hozzávalói:Az alaphoz:
3 dl tej
5 dkg kukoricadara
40 dkg cukrozott sűrített tej
3 tojás
2 dl főzőtejszín
15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
80 ml tej
3 dkg kakaópor (cukrozatlan)
8 dkg cukor
8 dkg étcsokoládé
3 ek kókuszreszelék
Az Ellenállhatatlan choco-choco elkészítési módja:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverésen). 2. Egy nagy tálban kézi habverővel összekeverjük a tejet a kukoricadarával, hozzáadjuk a sűrített tejet, majd pedig a tojásokat, a tejszínt és a kókuszreszeléket. 3. 24 cm-es levehető, kapcsos tortaforma alját körberajzoljuk a sütőpapíron, kivágjuk és a forma aljába fektetjük, majd beleöntjük a kókuszos masszát. 4. Alufóliával beburkoljuk a kapcsos tortaforma alját, így tesszük bele egy magas peremű tepsibe, amit jó félig felengedünk vízzel. Óvatosan betesszük a sütőbe és így gőzfürdőben 1 órán át sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!) 5. A tortaformát kivesszük a vizes tepsiből és ha már kihűlt, levesszük az oldalát (előtte fogpiszkálóval vékonyan körbehúzhatjuk, így biztos szép marad az oldala is levételkor), vágódeszkára átborítjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és a deszka segítségével tálra fordítjuk vissza. 6. Apró darabokra tördeljük az étcsokit. 7. Teflonedényben összemelegítjük a mázhoz a tejet és a kakaóport. 8. Hozzáadjuk a cukrot, folyamatosan kevergetjük, míg fel nem olvad (de ne forrjon!), végül a csokidarabokat adjuk az öntethez. 9. A mázat míg forró, a kókuszos alapra öntjük, elsimítjuk és megszórjuk a kókuszreszelékkel. 10. Legalább 4-5 órára, de legjobb ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. júl. 28. 20:11
Az ellenállhatatlan choco-choco elkészítési módja és hozzávalói.