Babricset gazdagon recept
A Babricset gazdagon hozzávalói:2 doboz babkonzerv (400 g-os), lehet különféle is
20 dkg árpagyöngye
3 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
3-4 gerezd fokhagyma - aprítva
2-2 zöldpaprika és paradicsom - aprítva
25 dkg főtt füstölt hús (tarja, csülök stb.)
25 dkg füstölt kolbász - karikázva
10-15 dkg füstölt szalonna - keskeny csíkokra vágva
1 kis babérlevél
kb. 1 teáskanál ételízesítő
kb. 1 teáskanál örölt kömény
kb. 1 teáskanál majoránna
kb. 1 evőkanál őrölt pirospaprika
kb. 1 teáskanál őrölt bors
1-2 zellerszár
só
A Babricset gazdagon elkészítési módja:
Az árpagyöngyét 2-3 órával a főzés előtt beáztatom, az áztatóvizet közben többször cserélem. Nagy serpenyőben a szalonnát kevés olajon kisütöm, rádobom a kolbászt, együtt addig pirítom, ameddig a zsírját a kolbász kiengedi. Szűrőlapáttal kiemelem, félreteszem. A visszamaradt zsiradékban (ha soknak találjuk, vegyünk ki belőle) üvegesre dinsztelem a vöröshagymát és a fokhagymát. Rádobom a zöldpaprikát és a paradicsomot, együtt fedetlen párolom, zsírjára lepirítom. Meghintem őrölt paprikával, ráöntöm a beáztatott árpagyöngyét, felengedem az árpagyöngyéhez viszonyítva háromszoros mennyiségű vízzel, sózom, borsozom, babérral, köménnyel, majoránnával ízesítem, beledobom a zellerszárat, és puhulásig párolom. Közben a babot leszűröm, a keményítőt is leöblítem, amikor puha az árpagyöngye, a zellerszárat eltávolítom, hozzáadom a babot, a félretett sült szalonnát, kolbászt és a feldarabolt főtt-füstölt húst. Ha szükséges, további vízzel hígítom, ételízesítővel ízesítem, főzöm lassan még kb. fél órát, közben kevés lisztes habarással besűrítem, szükség szerint utána fűszerezem. Igény szerint pékáruval, kenyérrel tálalom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. szept. 11. 07:24
A babricset gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.