Sörös füstölt csülök velesült krumplival recept
A Sörös füstölt csülök velesült krumplival hozzávalói:2 személynek:
1 db füstölt csülök
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db krumpli
1 db csípős hegyes paprika
chilipaprika
2 db paradicsom
só
egész feketebors
babérlevél
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
füstölt szalonna
olívaolaj
sör
A Sörös füstölt csülök velesült krumplival elkészítési módja:
A krumplit héjában felteszem főni, majd megpucolom és felszeletelem. A csont nélküli csülköt több mint 1 óráig főzöm sós vízben, melybe teszek babérlevelet s egész borsot. A csülköt a bőrös oldalánál hálózatosan bevagdosom, sózom, borsozom. Befektetem egy kiolajozott serpenyőbe, teszek rá 1 szelet szalonnát, melyet bevagdostam, szeletelt hagymát, hosszában félbevágott paprikát, és kettévágott paradicsomokat. Melléteszem a karikára vágott krumplit. Fűszerezem, meglocsolom olívaolajjal. Előremelegített sütőben 180 C fokon sütöm, időnként meglocsolom a zsírjával és sörrel, a végén grillfokozaton pirítom. A csülköt kettévágom. Tálalok. A tányérra teszek egy darab csülköt és a köret felét, valamint csalamádét, uborkát. Jól behűtött sört iszom hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. szept. 10. 07:20
A sörös füstölt csülök velesült krumplival elkészítési módja és hozzávalói.