Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Babos rakottkarfiol recept

Babos rakottkarfiol recept

A Babos rakottkarfiol hozzávalói:
kb 1 kg karfiol (tisztán)
2 doboz babkonzerv
20 dkg rizs (vagy 2 db tasakos rizs)
vöröshagyma (1 nagy fej)
fokhagyma (4-5 gerezd)

bors
majoranna
bazsalikom (elhagyható)
oregáno (elhagyható)
olaj (zsír)
2 evőkanál paradicsompüré
tejföl (amennyit nem sajnálsz rá,1 vagy 2 kis pohár)
reszelt sajt


A Babos rakottkarfiol elkészítési módja:
A tisztított karfiolt rózsáira szedni,sós vízben kb.2-3 percet forralni,utána leszűrni. A hagymát vékonyra felszelni,zsiradékban megpárolni,hozzáadni a az áttört fokhagymát,a levétől lecsurgatott babot,par.pürét,fűszereket.Szükség szerint kevés vizet lehet aláönteni,és állandóan kevergetve 5-10 percet párolni. Közben a rizst is puhára főzzük sós vízben. Egy sütőedényt kikenni vajjal vagy olajjal, elteríteni benne a karfiol felét,arra ráteríteni a megfőtt rizst,majd a babos massza következik. (esetleg még a rizst is meg lehet gyengén szórni a fűszerekből) A bab tetejét jól megkenni tejföllel,utána pedig ráteríteni a maradék karfiolt. A karfiol tetejét ismét megkenni tejföllel,és megszórni a reszelt sajttal. 200 fokon addig sütöm,míg szép rózsaszín lesz a teteje.

Vegetáriánusoknak,fogyózóknak ajánlom,nagyon finom szerintem,és a család szerint is.


Kategória: Egytálételek receptjei


A babos rakottkarfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook