Bögrés-almás sütemény recept
A Bögrés-almás sütemény hozzávalói:1 kg alma
6 tojás
2 bögre cukor
2 bögre liszt
3/4 bögre olaj
1 csomag sütőpor
fahéj ízlés szerint
vaj és zsemlemorzsa a tepsihez
A Bögrés-almás sütemény elkészítési módja:
Az almát meghámozom, vastagabb szeletekre vágom, és a vajazott, morzsázott, közepes méretű tepsibe rakom. Megszórom ízlés szerinti fahéjjal. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleöntöm az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Ismét jól összekeverem, és az almára öntöm. 180 fokon lassan sütöm. Ha a teteje kezdene nagyon megpirulni, akkor sütőpapírral letakarom, míg készre sül a tészta. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e. Ha kihűlt, felszeletelem, és úgy teszem tálcára, hogy az alma legyen felül.
Esetleg a tésztába,vagy az almára durvára vágott diót is szórhatunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2008. okt. 15. 09:52
A bögrés-almás sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.