Feketeerdő tortám recept
90 perc
A Feketeerdő tortám hozzávalói:
6 tojás
15 dkg cukor
5dkg darált mandula
5dkg darált dió
3 dkg reszelt csokoládé
1 evk. kakaó
1 evk. liszt
1 sütőpor
2 tasak tejszínhab pótló por
4-5 dl tejszín
2 cs. vanília
fél cs. zselatin, 1,5 dl víz
magozott meggy
diszítéshez mandulaforgács és csokoládéforgács
A Feketeerdő tortám elkészítési módja:
6 tojás fehérjét habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, 6 tojás sárgáját és 5dkg darált mandula, 5dkg darált dió, 3 dkg reszelt csokoládé 1 evk. Kakaó, 1 evk. Liszt, 1 sütőpor keverékét. Kerek tortaformában sütjük. Kihűlés után 2 lappba vágjuk és tejszínes krémmel töltjük. Krém: 2 tasak tejszínhab pótló port felverünk 4-5 dl tejszínnel, 2 cs. Vaníliával. Belekeverünk ½ cs. Zselatint, amit 1 ½ dl vízben felmelegítünk. A krém 1/3-át az alsó lapra kenjük, a tészta a kerek formába van visszahelyezve. Magozott meggyet nyomkodunk bele, tejszínnel befedjük a 2. lapot rárakjuk, kissé megnyomjuk, tetejét is tejszínkrémmel kenjük, hűtőben hűtjük. A formából kiemelve az oldalát is krémmel kenjük, lehéjazott mandulaforgáccsal díszítjük. Tetejét csokoládéforgáccsal, habrózsával, meggyszemmel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Zolcsákné, 2008. okt. 14. 19:51
A feketeerdő tortám elkészítési módja és hozzávalói.