Hamis velő recept
A Hamis velő hozzávalói:1 közepes karfiol (tisztán 50-60 dkg)
1 nagy fej vöröshagyma
olaj
fűszerpaprika (lehet csípős is)
ízlés szerint majoranna
ízlés szerint őrölt bors
só
csipet szerecsendió
3-4 db tojás
A Hamis velő elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedem, jól megmosom. A vöröshagymát tisztítás után apró kockákra vágom, olajon megdinsztelem, beleteszem a fűszerpaprikát, hozzáadom a feldarabolt (félbe-négybe vágott)karfiolrózsát. Kevés vizet öntök alá, sózom, borsozom, és fedő alatt puhára párolom. Mikor már megpuhult, leveszem a fedőt, zsírjára sütöm. Hozzáadom a majorannát és a szerecsendiót, jól összekeverem. A tojásokat felütöm, habosra keverem, ráöntöm a karfiolra, és addig sütöm, míg a tojás megdermed. Friss kenyérrel vagy sült burgonyával nagyon finom.
Egy gyors vacsorának nagyon jó és olcsó.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. ápr. 15. 18:33
A hamis velő elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.