Csokis dió recept

30 dkg dióbél (lehetőleg szép fél dióbelek,de jó a negyed is)
15 dkg csoki (tej vagy étcsoki. Én csokifigurát használtam fel)
7 dkg vaj vagy margarin
A Csokis dió elkészítési módja:
A csokit a vajjal/margarinnal gőz fölött,vagy mikróban megolvasztottam. A dióbélet hústűre szúrtam,belemártottam a folyékony csokiba,és sütőpapírral borított tálcára tettem. Miután kihűlt,(ez hűtőben gyorsabban megy)tálba,vagy dobozba rakva tárolom,bár hamar elfogy.
Ha besűrűsödne munka közben a csoki,akkor gőz fölött,vagy mikróban újra lehet olvasztani.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. ápr. 5. 16:08
A csokis dió elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.