Amarettós trüffel recept
40 perc
Az Amarettós trüffel hozzávalói:
25 dkg étcsokoládé (én Boci étcsokit használtam)
2 ek vaj
15 dkg Meggle cukrászhab (habtejszín) (OKÉ zacskós tejszínt használtam)
ízlés szerint cukor
1 zacskó vaníliás cukor
2 ek amarettó likőr (ha gyerekek is esznek belőle akkor ezt inkább hagyjuk ki)
10-15 dkg apróra tört mogyoró (törökmogyoró) ha nincs otthon mogyoró akkor dióval vagy mandulával helyettesíthetjük
Az Amarettós trüffel elkészítési módja:
Egy lábasba öntjük a tejszínt, likőrt, beletesszük a vajat és beletördeljük a csokit. Amikor a csoki elolvadt ízlés szerint ízesítjük. A simára kevert krémet hűlni hagyjuk majd 30 percig hűtőbe rakjuk. A mogyorót apró darabokra vágjuk, egy mély tálba tesszük. A megdermedt masszából nedves kézzel apró golyókat formálunk, meghempergetjük a mogyoróban és már kész is. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. dec. 22. 08:31
Az amarettós trüffel elkészítési módja és hozzávalói.