Fokhagymás, paprikás karfiol recept
A Fokhagymás, paprikás karfiol hozzávalói:1 kg tisztán mért karfiol
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál pirospaprika
4 evőkanál olaj
1 teáskanál ételízesítő
késhegynyi tört borókabogyó
só, törött fehér bors
A Fokhagymás, paprikás karfiol elkészítési módja:
A rózsáira szedett karfiolt mély tűzálló tálba teszem, megsózom, aláöntök 2 evőkanál vizet és folpack fóliában szorosan lefedem. Mikrohullámú sütőben 10 percig párolom a legerősebb fokozaton. Közben a felforrósított olajon üvegesre sütöm a nagyon finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Azonnal ráöntök 2 evőkanálnyi vizet, beleteszem a többi fűszert és a tűre visszatéve felforralom. A tejfölt simára keverem a liszttel és a hagymás szafttal, majd a megpárolódott karfiolra öntöm. Még 5 percre visszateszem a sütőbe és a legmagasabb fokozaton befejezem az étel párolását. További tíz percig hagyom a kikapcsolt sütőben, s csak az után tálalom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. febr. 20. 08:55
A fokhagymás, paprikás karfiol elkészítési módja és hozzávalói.