Rakott, bundás csirkecomb recept
A Rakott, bundás csirkecomb hozzávalói:csirkecomb (amennyi a sütőedénybe egymás mellé belefér)
kevés vaj
füstölt karaván sajt
trappista sajt
liszt
2 tojás
vegeta
2-3 közepes vöröshagyma
1 doboz szeletelt gomba
2-3 dl főzőtejszín
A Rakott, bundás csirkecomb elkészítési módja:
A kivajazott sütőedénybe füstölt karaván sajtot reszelek. A csirkecombokról eltávolítom a bőrt, a forgónál kettévágom. Először lisztbe, majd a vegetával ízesített tojásba forgatom, s szorosan egymás mellé helyezem a sajtra. Rászórom a vékony karikára gyalult vöröshagymát és a maradék tojásba beleforgatott gombát. A tetejét befedem reszelt trappistával, majd meglocsolom a tejszínnel. 240 fokos sütőben lefedve hagyom 40-50 percig, majd nagyobb lángra kapcsolva 10-15 perc alatt megpirítom a tetejét. Köret lehet párolt zöldségkeverék.
Előző nap, vagy kora reggel is össze lehet állítani, hazaérkezve csak a sütés marad.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. febr. 16. 15:47
A rakott, bundás csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.