Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rakott, bundás csirkecomb recept

Rakott, bundás csirkecomb recept

A Rakott, bundás csirkecomb hozzávalói:
csirkecomb (amennyi a sütőedénybe egymás mellé belefér)
kevés vaj
füstölt karaván sajt
trappista sajt
liszt
2 tojás
vegeta
2-3 közepes vöröshagyma
1 doboz szeletelt gomba
2-3 dl főzőtejszín


A Rakott, bundás csirkecomb elkészítési módja:
A kivajazott sütőedénybe füstölt karaván sajtot reszelek. A csirkecombokról eltávolítom a bőrt, a forgónál kettévágom. Először lisztbe, majd a vegetával ízesített tojásba forgatom, s szorosan egymás mellé helyezem a sajtra. Rászórom a vékony karikára gyalult vöröshagymát és a maradék tojásba beleforgatott gombát. A tetejét befedem reszelt trappistával, majd meglocsolom a tejszínnel. 240 fokos sütőben lefedve hagyom 40-50 percig, majd nagyobb lángra kapcsolva 10-15 perc alatt megpirítom a tetejét. Köret lehet párolt zöldségkeverék.

Előző nap, vagy kora reggel is össze lehet állítani, hazaérkezve csak a sütés marad.


Kategória: Húsételek receptjei


A rakott, bundás csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook