Székenykáposzta recept
50 perc
A Székenykáposzta hozzávalói:
1/2 kg apró,savanyú káposzta
l/2 kg sertés comb vagy -lapocka,kb.1 marék rizs,1 d.tejföl,só,bors,babérlevél,p.paprika,olaj vagy zsír,ő.kömény.
A Székenykáposzta elkészítési módja:
Az apró savanyú káposztát,hogy ne legyen az étel nagyon savanyú,kicsit átmossuk.Én apróra szoktam a káposztát deszkán vagdalni,hogy ne legyen túl hosszú szálas.A rizst külön sós vízben megfőzöm,a káposztát szintén enyhén sós vízben fel teszem főni,1-2 babérlevelet adok hozzá.A húst kockákra vágom,majd kevés zsiradékon megpirítom,kevés vízzel felöntöm,majd delikáttal ízesítem és puhára főzöm,zsírjára lepírítom.A megfőtt rizst leszűröm,átmosom.Amikor a káposzta már puhára párolódott,de még van alatta főzővíz,hozzáadom a húst és a rizst,majd a tejfölbe belekeverek kevés p.paprikát és azt is hozzáadom.Szükség esetén sóval (delikáttal),kevés borssal és ő.köménnyel ízesítem.Hagyom,hogy néhány percig együtt "felrottyanjon"az egész.Akkor jó,ha van egy kis lé alatta.
Nagyon kiadós étel.Van,aki másképp készíti,szerintem így a legegyszerűbb,és biztos,hogy nem lehet elrontani.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 30. 16:24
A székenykáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.