Sajtos rudam recept

30 dkg rétes liszt
25 dkg sütőmargarin + 2 evőkanál zsír
1 kis doboz tejföl
só, ízlés szerint
a lekenéshez: 1 tojás
a tetejére: reszelt sajt
A Sajtos rudam elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap a tésztát 4-5 mm-esre nyújtjuk, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, és derelyevágóval hosszabb csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Hagyományos recept, az eredmény olyan finom, hogy ritkán éri meg a másnapot.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. febr. 28. 23:08
A sajtos rudam elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.