Spanyol leves (Gaspacho) recept
A Spanyol leves (Gaspacho) hozzávalói:1 liter paradicsomlé,
1 közepes uborka,
1 kis fej hagyma,
1 paprika,
1 citrom leve,
1 evőkanál borecet,
1 evőkanál olivaolaj,
só,
bors.
A Spanyol leves (Gaspacho) elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, a paprikát és az uborkát úgyszintén. Tálaláskor ráöntöm a már több órája jégen hülő paradicsom - citrom - borecet - olaj - só - bors keveréket. A spanyol konyha hideg levesremeke a gaspacho. Tájegységenként máshogy készítik, a szigeteken megint máshogy, mint a szárazföldön.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jan. 18. 21:00
A spanyol leves (gaspacho) elkészítési módja és hozzávalói.