Gombaropogós recept
A Gombaropogós hozzávalói:40 dkg gomba,
1 fej hagyma,
8 dkg liszt,
1 dl tej,
2 tojás sárgája só,
bors zsemlemorzsa olaj a kisütéshez.
A Gombaropogós elkészítési módja:
A tisztított, jól megmosott gombát apróra vágom. Négy evőkanál olajon megfonnyasztom a hagymát, és fedő alatt megpárolom rajta a gombát. Ízlés szerint sózom és borsozom. Ha zsírjára sült 2 evőkanál liszttel megszórom, és párpercnyi pirítás után hozzáadok 1 dl tejet. Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, míg el nem válik az edény falától. Ekkor kihűtöm, és hozzákeverem a tojások sárgáját. Ujjnyi darabokat formázok belőle, és zsemlemorzsában megforgatom, majd bő olajban kisütöm.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. aug. 16. 17:21
A gombaropogós elkészítési módja és hozzávalói.