Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Gombaropogós recept

Gombaropogós recept

A Gombaropogós hozzávalói:
40 dkg gomba,
1 fej hagyma,
8 dkg liszt,
1 dl tej,
2 tojás sárgája só,
bors zsemlemorzsa olaj a kisütéshez.


A Gombaropogós elkészítési módja:
A tisztított, jól megmosott gombát apróra vágom. Négy evőkanál olajon megfonnyasztom a hagymát, és fedő alatt megpárolom rajta a gombát. Ízlés szerint sózom és borsozom. Ha zsírjára sült 2 evőkanál liszttel megszórom, és párpercnyi pirítás után hozzáadok 1 dl tejet. Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, míg el nem válik az edény falától. Ekkor kihűtöm, és hozzákeverem a tojások sárgáját. Ujjnyi darabokat formázok belőle, és zsemlemorzsában megforgatom, majd bő olajban kisütöm.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A gombaropogós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook