Vaddisznósült meggymártással recept
A Vaddisznósült meggymártással hozzávalói:1 kg vaddisznógerinc
10 dkg bacon
5 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
1 dl olaj
só
bors
majoranna
50 dkg meggy
1 kanál keményítő
1 kanál cukor
A Vaddisznósült meggymártással elkészítési módja:
A vadhúst 2 napig aztatom páclében, majd tepsibe teszem, fokhagymával tűzdelem, fűszerezem, baconnel betakarom, aláöntöm a bort, olajat, némi vizet, s fólia alatt közepes lángon 2 órát sütöm. Közben felfőzöm a meggyet a cukorral, a végén hozzáadom a keményítőt. A hús némi szikkadás után szeletelem, krumplipürével és a meggymártással tálalom csinosan.
Őzzel vagy szarvassal is nagyon finom. A meggyhez keverhetek tejszínt is. Száraz vörösbor vagy rozé illik hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. aug. 11. 20:32
A vaddisznósült meggymártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.