Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákos puliszka recept

Mákos puliszka recept

A Mákos puliszka hozzávalói:
0,5 l tej
5 evőkanál kukorica dara
csipet só
10 dkg mák
ízlés szerint cukor
citromhéj


A Mákos puliszka elkészítési módja:
Tejből, kukoricadarából puliszkát főzünk, amit egy csipet sóval ízesítünk. A puliszkát lapos tányérra terítjük és citromhéjjal ízesített cukrozott darált mákkal vastagon meghintjük. Kicsit macerásabb, de nagyon mutatós, ha a puliszkát másfél- kétcenti vastagságúra terítjük szét egy tálcán, hagyjuk kihűlni és megdermedni. Ezután felkockázzuk és a kockákat citromhéjjal ízesített darált mákba forgatjuk. Tálaláskor tányérra halmozzuk és ízlés szerint cukrozzuk.

Lehet dúsítani mazsolával, ízesíteni mézzel.
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Főzéskor a tejet lehet fele részben, vagy teljesen vízzel helyettesíteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos puliszka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook