Mákos puliszka recept

0,5 l tej
5 evőkanál kukorica dara
csipet só
10 dkg mák
ízlés szerint cukor
citromhéj
A Mákos puliszka elkészítési módja:
Tejből, kukoricadarából puliszkát főzünk, amit egy csipet sóval ízesítünk. A puliszkát lapos tányérra terítjük és citromhéjjal ízesített cukrozott darált mákkal vastagon meghintjük. Kicsit macerásabb, de nagyon mutatós, ha a puliszkát másfél- kétcenti vastagságúra terítjük szét egy tálcán, hagyjuk kihűlni és megdermedni. Ezután felkockázzuk és a kockákat citromhéjjal ízesített darált mákba forgatjuk. Tálaláskor tányérra halmozzuk és ízlés szerint cukrozzuk.
Lehet dúsítani mazsolával, ízesíteni mézzel.
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Főzéskor a tejet lehet fele részben, vagy teljesen vízzel helyettesíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cel, 2010. jún. 8. 15:35
A mákos puliszka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.