Tigris kifli recept
A Tigris kifli hozzávalói:* 65 dkg liszt
* 3 dl tej
* 4 dkg élesztő
* 1 dl olaj
* 1 kávéskanál só
* 10 dkg cukor
* 2 kk őrölt fahéj
* 2 csapott ek kakaópor
* sütő lekvár
* 1 tojássárgája a kenéshez
A Tigris kifli elkészítési módja:
1. A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd bele morzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, akkor a sóval elkevert liszthez adjuk és eldolgozzuk a tésztát, majd apránként hozzáadjuk az olajat. Jól átgyúrjuk a tésztát és hagyjuk megkelni. 2. Ha megkelt elfelezzük, és az egyikfeléhez hozzáadjuk a fahéjjal elkevert kakaóport, majd jól összedolgozzuk, hogy a tészta felvegye a fahéjas kakaóport, majd újra megkelesztjük. 3. Ha duplájára kelt a tészta, akkor mind a két színt elfelezzük. Először kinyújtjuk a sima, majd a kakaós tésztát, kerekre, 3 mm vékony lappá. Egymásra tesszük a két lapot, és így nyújtjuk kicsit. 4. Éles késsel 12 tortaszeletre vágjuk, a hosszabb feléhez lekvárt teszünk és feltekerjük, kiflivé formázzuk. 5. A következő adagot is ugyanígy csináljuk, annyi különbséggel, hogy ott a kakaós tészta lesz kívül, és így tekerjük fel. 6. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és ismét kelesztjük, tojássárgájával megkenjük. 7. Előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. sütési hőfok: 170 °C sütési mód: alul-felül sütés
Ezt a receptet én is így találtam, és úgy gondoltam ha már nekem bevállt másoknak ízlett így megosztom veletek is :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Artemíszia, 2011. ápr. 13. 16:02
A tigris kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.