Parfé torta (sütés nélkül) recept
A Parfé torta (sütés nélkül) hozzávalói:3 dkg vaj
1 doboz babapiskota
2 dl tej
fél deci rum
Krémhez:
5 tojás
17 dkg cukor
2 EK tej
4 EK kakaó
17 dkg vaj
30 dkg magozott meggy
3 dl tejszin
1 cs habfixáló
A Parfé torta (sütés nélkül) elkészítési módja:
A kivajazott,csattos torta formába rakjuk a rumostejben megmártott babapiskotát,(Az oladalára felállitva rakjuk,hogy a gömbölyű része érjen a tortasütő lapjához. ) Krém készitése: Habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral, meg a tejjel,kakaóval gőzfölött krémmé főzzük. Mikor kihült, a magozott meggyet, és a felvert tojásfehérjét,ovatossan simára keverjük,és rá öntjük a piskotára. Majd a habfixálóval felvert tejszinhabbal diszitjük. 4-5 órára a mélyhűtőbe tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. ápr. 12. 15:51
A parfé torta (sütés nélkül) elkészítési módja és hozzávalói.