Húsvéti koszorú másképpen recept
A Húsvéti koszorú másképpen hozzávalói:60 dkg liszt,
10 dkg zabpehely,
3 dkg élesztő,
2 evőkanál méz,
1 kávéskanál cukor,
1/4 l tej,
1 csipet só,
1 db tojás,
2 db tojássárgája,
10 dkg vaj,,
1 tojássárgája a kenéshez,
4 főtt tojás.
A Húsvéti koszorú másképpen elkészítési módja:
A lisztet a zabpehellyel összekeverjük. 1 dl tejben elkeverünk egy kávéskanál cukrot és meglangyosítjuk. Beletördeljük az élesztőt és összekeverjük. Langyos helyen megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a mézet, a megfuttatott élesztőt, a maradék szobahőmérsékletű tejet, majd a puha vajat, a sót, a tojást és a 2 tojássárgáját (a tojások héját ne dobjuk ki, a sütésnél még szükség lesz rájuk). Sima tésztává dagasztjuk, kerek cipót formálunk belőle és letakarva, szobahőmérsékleten kb. másfél órát kelesztjük. A tésztát átkeverjük, három részre osztjuk és mindegyiket hosszú, vékony szállá sodorjuk. A szálakat összefonjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük koszorú alakban. A végeit összedolgozzuk. A megmosott tojáshéjakat egyenletesen elosztva a koszorúba nyomkodjuk (4 db-ot). A sütemény tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával és még kb. 15 percig kelesztjük. 200 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni. A tojáshéjakat óvatosan eltávolítjuk a süteményből. A megfőzött és megfestett tojásokat a lyukakba ültetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 23. 12:10
A húsvéti koszorú másképpen elkészítési módja és hozzávalói.