Ananászos sonka recept
Az Ananászos sonka hozzávalói:4 személyre:
50 dkg főtt sonka,
1 doboz darabolt ananászbefőtt,
4 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 pupos evőkanál étkezési keményítő,
1 evőkanál ecetes torma,
só,
őrölt bors,
10 dkg reszelt sajt,
1 db tojás.
Az Ananászos sonka elkészítési módja:
A sonkát felszeleteljük, a szeleteket vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsiben ( készíthetjük adagonként is) egymás mellé rakjuk. Az étkezési keményítőt és a tejszínt simára keverjük, majd serpenyőbe öntjük. Hozzáadunk 1 dl ananászlevet, (konzerv-levét) megfűszerezzük, és folyamatosan kevergetve felforraljuk. Sűrűre főzzük, a tűzről levéve hozzákeverjük az ecetes tormát, beletesszük az ananászdarabokat, picit hagyjuk hülni, hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. Az így elkészített ragut rákenjük a sonkaszeletekre, meghintjük reszelt sajttal, és az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
Nagyon finon reggelire, vacsorára és akkár délben is tálalhatjuk valamilyen körettel
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 21. 20:19
Az ananászos sonka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.