Húsvéti kalács medvehagymával recept
A Húsvéti kalács medvehagymával hozzávalói:50 dkg liszt (fele rétesliszt, fele simaliszt)
1,5 kávéskanál só
4 dkg élesztő
1 kávéskanál porcukor
1,5 dl joghurt
1 dl tej
1 db tojás
6 dkg vaj a tésztába
olajban eltett medvehagyma vagdalék (a friss is nagyon jó, de akkor a tésztára 6 dkg vajat morzsolunk és jól összeaprított medvehagymával megszórjuk)
A kenéshez:
1 tojássárgája és 1 dl tejföl jól összekeverve
A Húsvéti kalács medvehagymával elkészítési módja:
A tészta hozzávalói kenyérsütőgépben megdagasztottam, de természetesen kézzel is be lehet dagasztani. Kis pihentetés után (kb. 10 perc) a tésztát kivettem a gépből, kettéosztottam. A gombócokat kicsit átgyúrtam, lapokká nyújtottam. A lapokat megkentem tavalyról eltett olajos medvehagyma vagdalékkal, majd a lapokat feltekertem hurkába, összefontam őket, és kör alakban sütőpapírral bélelt tepsire tettem. Kb. 40 perc kelesztés után a kifelé került hajlatokat éles késsel bevágtam, majd megkentem a tejfölös tojássárgájával. 40 percig sütöttem 200 fokon. A recept: Öregház
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. ápr. 23. 06:16
A húsvéti kalács medvehagymával elkészítési módja és hozzávalói.