Burgonyás tea kifli recept
A Burgonyás tea kifli hozzávalói:30 dkg főtt, áttört burgonya,
35 dkg liszt,
5 dkg fagyos zsír,
1 tojássárgája,
1 teáskanál. kömény, vagy szezámmag,
2 dkg élesztő,
1 dl tej,
2 kockacukor,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál. őrölt bors,
1 tojás a kenéshez.
A Burgonyás tea kifli elkészítési módja:
A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kockacukrot, és megkelesztjük. A burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a zsírt, sót, borsot és az élesztőt. Összegyúrjuk, lisztet hintünk a tetejére, majd 60 percig kelesztjük. Utána 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd fél tenyér méretű háromszögeket vágunk belőle. Feltekerjük őket, kifliformára hajtjuk, majd sütőlemezre tesszük, megkenjük tojással, rászórjuk a kömény- és szezámmagot, majd 30perc kelesztés után közepes fokozaton megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 22. 21:29
A burgonyás tea kifli elkészítési módja és hozzávalói.