Agyagban sült pikáns csirke recept
Az Agyagban sült pikáns csirke hozzávalói:1,5 kg-os csirke,
1 dl olívaolaj
őrölt gyömbér,
só,
bors,
1 evőkanál chili krém
fehérbor,
3 kg agyag.
Az Agyagban sült pikáns csirke elkészítési módja:
A csirkét megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. A chili krémhez hozzáadjuk az olajat, borsot és gyömbért, majd a rákenjük vele a csirkére, és néhány órát állni hagyjuk. Utána az agyaghoz gyúrunk egy kis vizet és bort, majd 2-3 cm vastagon bevonjuk vele a csirkét. Parázsba tesszük, úgy, hogy teljesen beborítsa. Addig hagyjuk benne, amíg az agyag kemény nem lesz (2-3 óra). Utána az agyagot feltörjük, majd burgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 19. 21:24
Az agyagban sült pikáns csirke elkészítési módja és hozzávalói.