Burgonyafelfújt vagdalthússal recept
A Burgonyafelfújt vagdalthússal hozzávalói:1 kg burgonya,
4 evőkanál vaj,
1 fej vöröshagyma,
2 fokhagymagerezd,
40 dkg vegyes darált hús,
1 doboz paradicsompüré,
só és bors,
1 babérlevél,
1 evőkanál édes paprika,
3 kemény tojás,
1/8 húsleves,
1 evőkanál petrezselyem
A Burgonyafelfújt vagdalthússal elkészítési módja:
Megtisztítjuk a burgonyát, karikára vágjuk, megmossuk, és konyharuhán megszárítjuk. Egy kis vajat felforrósítunk, és a burgonya mindkét oldalát arany barnára sütjük. Megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, felaprítjuk és két evőkanál vajban megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, jól elkeverjük és megsütjük. A paradicsomot feldaraboljuk és hozzáadjuk a húshoz, fűszerezzük, és 20 percig fedő nélkül pároljuk. A tepsit kivajazzuk. Az aljára fektetünk egy burgonyaréteget, megfűszerezzük, rárakjuk a darált húst és a tojásszeleteket, és ismét befedjük burgonyával. Sóval és borssal fűszerezzük. Ráöntjük a húslevest, a tepsit a sütő közepére helyezzük és megsütjük. A kész felfújtat petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk. Vegyes saláta ecetes-olajos öntettel és hagymakarikákkal illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 21. 21:27
A burgonyafelfújt vagdalthússal elkészítési módja és hozzávalói.