Fokhagymás pogácsa recept
A Fokhagymás pogácsa hozzávalói:A tészta:
1 kg liszt
1 élesztő
750 ml tej
2 ek cukor
1 ek só
1 dl olíva olaj
A fokhagymás töltelékhez:
250 g vaj
1 ek só
2 fej fokhagyma
A tészta kenéséhez:
1 tojás
A Fokhagymás pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Ha felfutott, összekeverjük a többi hozzávalóval és tésztát dagasztunk belőle. Egy órán át kelesztjük. A töltelékhez a puha vajat összekeverjük a sóval és a fokhagymával. Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk, külön-külön kinyújtjuk őket, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük és háromszögeteket vágunk belőle (ferdén vágjuk). Sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket, majd megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sóval és szezámmaggal. 180 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük a sütőből, még melegen megkenjük a tetejét sós vízzel.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jan. 18. 17:33
A fokhagymás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.