Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás piskóta diétásan (lisztmentes, cukormentes) recept

Almás piskóta diétásan (lisztmentes, cukormentes) recept

Az Almás piskóta diétásan (lisztmentes, cukormentes) hozzávalói:
6 tojás
12 dkg eritrit (vagy bármilyen nyírfacukor)
14 dkg darált dió
2 evőkanál kókuszliszt
3 dl sűrű cukormentes almapüré
1 púpos teáskanál fahéj
egész diószemek
mazsola


Az Almás piskóta diétásan (lisztmentes, cukormentes) elkészítési módja:
Tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját felverjük 6 dkg nyírfacukorral. A fehérjét közepesen lágy habbá verjük a maradék nyírfacukorral. 2 kanál fehérjehabbal meglazítjuk a sárgáját, majd összekeverjük. Nem kell nagyon, csak márványosra. Ehhez hozzáadjuk a darált diót és a kókuszlisztet. Összedolgozzuk óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Az almát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, megpároljuk. Ízlés szerint nyírfacukrot és fahéjat keverünk bele. Fontos, hogy sűrű legyen, és na tocsogjon a gyümölcslében, mert elázik a tészta. Én egy lényerő fazékban ivólevet csináltam, és a visszamaradt sűrű gyümölcspürét használtam fel erre. Egy 20*30 cm-es magas falú tepsit kibélelünk papírral. Beleöntjük a krém felét. Az almát habzsákba töltjük, és vékony csövön kinyomva a hab tetejére nyomjuk (kb. fél cm-es csőre lesz szükség, nem kell vastagon). Kenni nem lehet, mert túl lágy a hab. A maradék habbal beterítjük. Megszórjuk egész dióval, mazsolával és darált dióval.

A tetején lévő mazsola nem süllyedt be, és ropogósra sült. Paleo diétának is megfelel. Laktóz-, glutén- és cukormentes.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás piskóta diétásan (lisztmentes, cukormentes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook