Petrezselymes babsaláta recept
A Petrezselymes babsaláta hozzávalói:1 fej lilahagyma
10 deka főtt, füstölt sonka vagy tarja
1 gerezd fokhagyma
1 sárga kaliforniai paprika
2 evőkanál olívaolaj
1 doboz 40 dekás vörösbab konzerv
1 nagy csokor petrezselyem
só, frissen őrölt bors
1 evőkanál vörösbor ecet
Az öntethez:
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál vörösbor ecet
4 evőkanál olívaolaj
A Petrezselymes babsaláta elkészítési módja:
A lilahagymát vékonyra karikázom, a sonkát falatnyi kockákra vágom, a fokhagymát pépesre zúzom, a kicsumázott paprikát fél centis csíkokra szeletelem, a petrezselymet apróra vágom. Egy serpenyőben közepesen erős tűzön megmelegítem az olívaolajat, majd kevergetve puhára párolom benne a lilahagyma karikákat. Hozzájuk teszem a fokhagymapépet, a paprikacsíkokat, és kb. 10 percig párolom őket. (Nem szabad erős lángon, mert akkor a paprikacsíkok nem megpuhulnak, hanem leégnek.) Az öntethez egy kis tálkában összekeverem a mustárt a vörösborecettel és az olívaolajjal. A puha, hagymás paprikához hozzákeverem a sonkafalatokat, a lecsöpögtetett és hideg vízzel átöblített babszemeket és a mustáros-ecetes olajat. 5 percen át kevergetve összemelegítem a hozzávalókat, majd lehúzom az edényt a tűzről. Tálalás előtt a babsalátát megsózom, megborsozom, hozzákeverek egy kis vörösbor ecetet, végül rászórom az apróra vágott petrezselymet.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2012. ápr. 16. 08:49
A petrezselymes babsaláta elkészítési módja és hozzávalói.