Savanyú káposzta tócsni fűszereres tejföllel recept
A Savanyú káposzta tócsni fűszereres tejföllel hozzávalói:70 dkg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
só
frissen őrölt bors
1 kiskanál őrölt fűszerkömény
1 csokor petrezselyem
3 db tojás
5-6 evőkanál liszt
1 dl olaj
A hideg mártáshoz:
1 nagy pohár sűrű tejföl
só
frissen őrölt bors
1 púpozott kiskanál fűszerpaprika
1 csokor kapor
A Savanyú káposzta tócsni fűszereres tejföllel elkészítési módja:
A savanyú káposztát jól kinyomkodjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Sóval, őrölt borssal, fűszerköménnyel, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, hozzáadjuk a felvert tojásokat és a lisztet. Jól összekeverjük, és forró serpenyőbe kevés forró olajra evőkanállal halmokat teszünk belőle. Kicsit lelapítjuk, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róla. A hideg mártáshoz a tejfölt simára keverjük, sóval, borssal, fűszerpaprikával, az aprított kaporral ízesítjük és tálaláskor meglocsoljuk vele a káposzta tócsnikat.
A savanyú káposztát a felhasználás előtt kóstoljuk meg, s ha túl savanyúnak érezzük, öblítsük ki hideg vízzel, csepegtessük le, azután a leírt módon használjuk. Így nem lesz túl savanyú az ételünk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2012. ápr. 8. 09:18
A savanyú káposzta tócsni fűszereres tejföllel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.