Aszalt szilvával töltött pulykamell recept
Az Aszalt szilvával töltött pulykamell hozzávalói:60 dkg pulykamellfilé
2 db zsemle langyos fele tej-fele vízben áztatva
12 dkg magozott aszalt szilva
5 dkg darált dióbél
2 db tojás
só
törött fehér bors
szerecsendió
3 cl konyak
Az Aszalt szilvával töltött pulykamell elkészítési módja:
1.) A pulykamellfilét 4 szeletre vágjuk, és kiklopfoljuk. 2.) A zsemléket beáztatjuk ételízesítővel ízesített, langyos fele tej-fele víz keverékbe. 3.) Könnyedén kifacsarjuk a zsemléket, és hozzáadjuk a 2 tojást, az őrölt diót és a kockára vágott aszalt szilvát. 4.) A tölteléket sóval, borssal, szerecsendióval és a konyakkal ízesítjük, majd egyenletesen elosztjuk a 4 szelet filén. 5.) A szeleteket ezután szivar alakban feltekerjük, fóliába csomagoljuk, és tepsibe rakjuk. 6.) Húsleveskockából készült húslevest rakunk alá, és tálalás előtt 30 perccel közepes lángon a sütőben megpároljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. aug. 21. 10:10
Az aszalt szilvával töltött pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.