Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Aszalt szilvával töltött pulykamell recept

Aszalt szilvával töltött pulykamell recept

Az Aszalt szilvával töltött pulykamell hozzávalói:
60 dkg pulykamellfilé
2 db zsemle langyos fele tej-fele vízben áztatva
12 dkg magozott aszalt szilva
5 dkg darált dióbél
2 db tojás

törött fehér bors
szerecsendió
3 cl konyak


Az Aszalt szilvával töltött pulykamell elkészítési módja:
1.) A pulykamellfilét 4 szeletre vágjuk, és kiklopfoljuk. 2.) A zsemléket beáztatjuk ételízesítővel ízesített, langyos fele tej-fele víz keverékbe. 3.) Könnyedén kifacsarjuk a zsemléket, és hozzáadjuk a 2 tojást, az őrölt diót és a kockára vágott aszalt szilvát. 4.) A tölteléket sóval, borssal, szerecsendióval és a konyakkal ízesítjük, majd egyenletesen elosztjuk a 4 szelet filén. 5.) A szeleteket ezután szivar alakban feltekerjük, fóliába csomagoljuk, és tepsibe rakjuk. 6.) Húsleveskockából készült húslevest rakunk alá, és tálalás előtt 30 perccel közepes lángon a sütőben megpároljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az aszalt szilvával töltött pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook