Kalapos karfiol recept

1 karfiol (kb. 60 dekás)
fél kiló darálthús
1 hagyma
1 tojás
2 ek
liszt
só
bors
A Kalapos karfiol elkészítési módja:
A karfiolról levágom a leveleit és egyben hagyva, forrásban lévő sós vizben, ami majdnem ellepi, 5-10 percig főzöm. Utána lecsöpögtetem. Bekapcsolom a sütőt és közben összegyúrom a darálthúst a tojással, kockára vágott hagymával, 2 ek. liszttel, sóval, borssal. Ezzel a húsmasszával beboritom a karfiolt. Egy tűzálló tálat kizsíroztam és beleültettem a kalapos karfiolt. 200 fokon, kb. 40 percig sütöttem.
Tejföllel, vagy tartárral nyakonöntve tálald.:)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. aug. 14. 14:30
A kalapos karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.