Fokhagymás csirkecsíkok recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Fokhagymás csirkecsíkok hozzávalói:
1 csirkemell
kevés olaj (1-2 ek)
fokhagymasó, vagy fokhagyma és só
fehérbors
A Fokhagymás csirkecsíkok elkészítési módja:
A csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy teflonserpenyőbe kevés olajat öntünk, és kicsit megmelegítjük. Rádobjuk a csirkemellcsíkokat, és míg a külseje megfehéredik sütjük. Ekkor rászórjuk a fokhagymasót (kicsit levet fog engedni), és még pár percig pirítjuk, és kész. Ha fokhagymával készítjük, akkor a megpucolt fokhagymát vágjuk apróra, vagy foghagymanyomóval törjük össze, és adjuk még elején az olajhoz, de vigyázzunk, oda ne égjen!
A család nem fogyózó tagjainak zöldséges rízzsel tálaljuk, aki fogyózók meg salátával egyék.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. júl. 26. 10:07
A fokhagymás csirkecsíkok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.