Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Málna lekvár recept

Málna lekvár recept

A Málna lekvár hozzávalói:
1 kg málna
1 zacskó zseléfix 1:1
1, 5 kg cukor
1 citrom leve


A Málna lekvár elkészítési módja:
A megmosott, átválogatott málnát a citromlével, kevés cukorral és a zseléfixszel összekeverjük. Alacsony hõfokon, állandó keverés mellett felforraljuk, és, ha forr, belekeverjük a maradék cukrot. Legalább 3 percig fõzzük. A lekvár felét átpasszírozzuk, hogy ne legyen olyan magos. A maradék lekvárhoz adjuk, és további kb. 5 perc alatt készre fõzzük. Rövid ideig hűlni hagyjuk. Az üvegeket a lekvárral színültig töltjük, majd azonnal légmentesen lezárjuk.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A málna lekvár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook