Málna lekvár recept
A Málna lekvár hozzávalói:1 kg málna
1 zacskó zseléfix 1:1
1, 5 kg cukor
1 citrom leve
A Málna lekvár elkészítési módja:
A megmosott, átválogatott málnát a citromlével, kevés cukorral és a zseléfixszel összekeverjük. Alacsony hõfokon, állandó keverés mellett felforraljuk, és, ha forr, belekeverjük a maradék cukrot. Legalább 3 percig fõzzük. A lekvár felét átpasszírozzuk, hogy ne legyen olyan magos. A maradék lekvárhoz adjuk, és további kb. 5 perc alatt készre fõzzük. Rövid ideig hűlni hagyjuk. Az üvegeket a lekvárral színültig töltjük, majd azonnal légmentesen lezárjuk.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. júl. 5. 09:30
A málna lekvár elkészítési módja és hozzávalói.