Füge-alma kompót recept
A Füge-alma kompót hozzávalói:6 db alma
6 füge (friss vagy szárított)
1 citrom felszeletelve
1 csésze barnacukor
1 csésze víz
fahéj
szegfűszeg (kb. 6 db)
A Füge-alma kompót elkészítési módja:
Forraljuk fel a vízben a cukrot, adjuk hozzá a citromot és a fűszereket. Távolítsuk el az alma magházát, majd helyezzük az almákat serpenyőbe, majd vegyük körbe a fügékkel. Öntsük le a sziruppal. Lassú tűzön pároljuk, néha locsoljuk meg a főzőlével addig, amíg az alma meg nem puhul és a szirup be nem sűrűsödik. Tálaljuk egyesével az almákat tetejükön egy-egy fügével.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. okt. 11. 12:29
A füge-alma kompót elkészítési módja és hozzávalói.