Tepsiben sült, fűszeres paradicsom recept
A Tepsiben sült, fűszeres paradicsom hozzávalói:60 dkg paradicsom
6 gerezd fokhagyma
3 teáskanál balzsamecet
2 evőkanál olivaolaj
2 ág rozmaring
só
bors
A Tepsiben sült, fűszeres paradicsom elkészítési módja:
A paradicsomokat mossuk meg, majd csepegtessük le. Vágjuk egyforma vékony szeletekre, a zöld részt távolítsuk el,rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. Keverjük össze a balzsamecetet olívaolajjal, ízlés szerinti sóval és borssal, majd öntsük a paradicsomra. Rakjunk a tepsibe fokhagymagerezdeket és rozmaringágat. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük meg 150 fokon körülbelül 50-60 perc alatt. Ha szép barna és puha, vegyük ki a sütőből. Vájuk meg, míg kihűl, utána szeddjük csak le a sütőpapírról.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. okt. 6. 23:50
A tepsiben sült, fűszeres paradicsom elkészítési módja és hozzávalói.