Meggy dzsem recept
940kJ
55 g
A Meggy dzsem hozzávalói:
Hozzávalók 4 db 5/4-es üveghez:
2 kg kimagozott meggy
18 dkg cukor
6 dl víz
A Meggy dzsem elkészítési módja:
A frissen szedett meggyet szártalanítom, átválogatom, megmosom és kimagozom. A meggy felét húsdarálón ledarálom, és cukor nélkül sűrűre fõzöm. A cukorból és a vízbõl sűrű szirupot fõzök, ügyelve, hogy a szirup ne karamellizálódjék. A kész sziruphoz hozzáöntöm az elõfõzött meggyvelõt és az egészben hagyott meggyeket. Tovább fõzöm, amíg sűrű nem lesz. A kész dzsemet forrón, elõmelegített, széles szájú üvegekbe töltöm, és azonnal légmentesen lezárom. A lezárt üvegeket tiszta ruhával letakarom, és hagyom kihűlni. A készítményt hűvös, száraz helyen tárolom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. júl. 5. 09:28
A meggy dzsem elkészítési módja és hozzávalói.