Olívabogyós kenyér Vereskati módra recept
130 perc
Zsírszegény
Az Olívabogyós kenyér Vereskati módra hozzávalói:
5 dkg élesztő
4 dl langyos víz
1 dl langyos tej
2 kávéskanál tengeri só
1 dl extraszűz olívaolaj
2 tojás
90 dkg finomliszt
12 dkg magozott olívabogyó
20 dkg feta sajt
Az Olívabogyós kenyér Vereskati módra elkészítési módja:
Az élesztőt a tejes vízbe morzsoljuk, megsózzuk. Az olívaolajat meg a tojásokat hozzáadjuk, majd a liszttel tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva jó félórát kelesztjük. Az olívabogyót felszeleteljük, a sajtot kis kockára vágjuk. A tésztát meglisztezett deszkára borítjuk, elfelezzük. Egyenként kb. 50 cm hosszú téglalappá nyújtjuk, és az olívabogyót meg a sajtot a közepére halmozzuk. Fölhajtjuk, kicsit meghengergetjük, hogy csinos formája legyen. Kivajazott tepsibe fektetjük, majd meleg helyen, letakarva 40 percen át kelesztjük. 200 fokon kb. 25 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 180.)
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2008. szept. 17. 07:43
Az olívabogyós kenyér vereskati módra elkészítési módja és hozzávalói.