Erdélyi galuska recept
Az Erdélyi galuska hozzávalói:20 dkg rétesliszt
2 db tojás
10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
10 dkg parmezán vagy hasonló jellegű sajt reszelve
só
késhegynyi pirospaprika
2 csokor kapor
Az Erdélyi galuska elkészítési módja:
A lisztből a tojásokkal,a reszelt sajttal,egy kevés sóval,és annyi vízzel,hogy galuskatésztát kapjunk,tésztát keverünk. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot,de nem dolgozzuk ki,akkor jó,ha egy kissé csomós marad. Fél órát pihentetjük,majd forró sós vízbe hosszúkás galuskákat szaggatunk. Készre főzzük,kiszedjük a vízből, alaposan lecsepegtetjük. Közben a szalonnát apró kockára vágjuk,ropogósra sütjük,és a pörcöt kiszedjük. A leszűrt galuskát megforgatjuk a szalonnazsírban,és forró tálra öntjük. Pirospaprikával összekevert forró tejföllel meglocsoljuk,a szalonnapörcöt a tetejére szórjuk. Salátával kínáljuk.
Egy régi szakácskönyvben találtam a receptet,szerintem nagyon finom étel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. jan. 8. 16:31
Az erdélyi galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.