Májas nokedli recept
25 perc
A Májas nokedli hozzávalói:
25 dkg pulyka- vagy csirkemáj
1 tojás
liszt
só
bors
majoránna
1 kis pohár tejföl (kb. 175 gr)
20 dkg szeletelt bacon
1-2 evőkanál olaj
esetleg reszelt sajt a tetejére
A Májas nokedli elkészítési módja:
A nyers májat a hártyáktól és az erektől megtisztítjuk, és nagyjából eldaraboljuk. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük. Ha nincs gépünk, akkor nagyanyáink módszerét elővéve egy éles késsel elkaparjuk a májat. Tálba tesszük a pépet, sózzuk, borsozzuk, majorannát teszünk hozzá, és a tojással elkeverjük. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy galuskatésztát kapjunk, és forró, sós vízben kifőzzük, mint a galuskát, majd leszűrjük. A bacont csíkokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Erre szedjük a nokdelit, ráöntjük a tejfölt, és összeforgatjuk. Tálaláskor még tehetünk rá reszelt sajtot.
Nincs máj íze az ételnek, és ezért azoknak is szívesen ajánlom, akik nem szeretik ezt az alapanyagot. Jó étvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. jan. 7. 20:40
A májas nokedli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.