Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túróval töltött sült alma recept

Túróval töltött sült alma recept

Elkészítési idő 40 perc

A Túróval töltött sült alma hozzávalói:
4 nagyobb jonatán alma,
1 doboz mazsolás krémtúró,
2 evőkanál gyümölcs lekvár,
2 dkg szeletelt mandula,
2 dkg vaj,
fahéj ízlés szerint.


A Túróval töltött sült alma elkészítési módja:
Az almákat megmossuk, leszárítjuk, de nem hámozzuk meg. Közepét magház eltávolítóval kivájjuk, kiskanállal az üreget kimélyítjük, majd megtöltjük az őrölt fahéjjal ízesített mazsolás krémtúróval. A megtöltött almákat, a fele vajjal kikent hőálló tálba egymás mellé állítjuk, és a tetejüket megkenjük a maradék vajjal. 200-celsius-fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Megkenjük a kevés forró vízzel kikevert lekvárral, megszórjuk a mandulával, és még 2 percre visszatesszük a sütőbe.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túróval töltött sült alma elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook