Túróval töltött sült alma recept
40 perc
A Túróval töltött sült alma hozzávalói:
4 nagyobb jonatán alma,
1 doboz mazsolás krémtúró,
2 evőkanál gyümölcs lekvár,
2 dkg szeletelt mandula,
2 dkg vaj,
fahéj ízlés szerint.
A Túróval töltött sült alma elkészítési módja:
Az almákat megmossuk, leszárítjuk, de nem hámozzuk meg. Közepét magház eltávolítóval kivájjuk, kiskanállal az üreget kimélyítjük, majd megtöltjük az őrölt fahéjjal ízesített mazsolás krémtúróval. A megtöltött almákat, a fele vajjal kikent hőálló tálba egymás mellé állítjuk, és a tetejüket megkenjük a maradék vajjal. 200-celsius-fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Megkenjük a kevés forró vízzel kikevert lekvárral, megszórjuk a mandulával, és még 2 percre visszatesszük a sütőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2008. nov. 30. 07:37
A túróval töltött sült alma elkészítési módja és hozzávalói.