Gombás rakott csirkee recept
A Gombás rakott csirkee hozzávalói:1 kg csirkemell
1 kg burgonya
30 dkg csiperkegomba
2-3 dl tejföl
fél dl olaj
só
őrölt bors
1 ek vegeta
petrezselyem
A Gombás rakott csirkee elkészítési módja:
Egy magyobb tűzálló tálat kenj ki olajjal, majd az elját béleld ki felkarikázott burgonyával. Sózd meg, és helyezd rá a feldarabolt csirkemell egy részét. Ezután szórd rá a felszeletelt gombát, szórd meg petrezselyemmel és ízesítsd sóval, borssal. Öntsd nyakon a tejföl felével, majd a maradék husit oszlasd el rajta. Egy újabb sor burgonya következik, majd a tetejére öntsd rá a maradék tejfölt. A vegetát forrald fel 1-1.5 dl vízben, majd öntd rá/alá a rakott csirkére. Ezután lefedve előmelegített sütőben süsd addig, míg a hús puhára nem párolódik és a víz el nem fő. Utána a fedőt levéve pirosra sütjük. Tejföllel tálalható.
Ha szelsz még bele vöröshagymát, az még dob egy kicsit az ízén :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2009. jan. 6. 20:16
A gombás rakott csirkee elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.