Libaaprólék pörkölt recept
A Libaaprólék pörkölt hozzávalói:1,5 kg libaaprólék (a zuzával együtt,
3 ek zsír,
4-5 fej hagyma,
2 paradicsom,
1 zöldpaprika (télen 3 ek lecsó),
3-4 ek paprika (édes),
3-4 gerezd fokhagyma,
só,
1 cseresznyepaprika.
A Libaaprólék pörkölt elkészítési módja:
A libaaprólékot és a zúzát alaposan megtisztítom és feldarabolom. Az apróra vágott hagymát zsírban, vagy olajban aranysárgára pirítom. Hozzáadom a paprikát, elkeverem, hozzáadom a libaaprólékot, sózom és tovább pirítom. Néhány perc után hozzáadom a zúzott fokhagymát, egész kevés vizet és lefedve kis lángon párolom. Időnként merázogatom és kevés vizet öntök utána. Mintegy fél óra múlva hozzáadom a csíkokra vágott paprikát, a felkockázott paradicsomot és készre főzöm. Nokedlivel tálalom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jan. 5. 20:33
A libaaprólék pörkölt elkészítési módja és hozzávalói.