Lencsefőzelék, amely nekem bevált recept
60 perc
A Lencsefőzelék, amely nekem bevált hozzávalói:
25 dkg lencse
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 hagyma
1 ek
mustár
1 púpozott ek
finomliszt
1 dl tejföl
2-3 virsli
1 csapott kiskanál só
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
fél csokor petrezselyem
A Lencsefőzelék, amely nekem bevált elkészítési módja:
A lencsét átválogatjuk, megmossuk, 2-3 óráig hideg vízben áztatjuk. Ezután leszűrjük, lábasba töltjük és bő 1 liter vízzel felöntjük (füstölt hús főzőlében még finomabb). Megsózzuk, a babérlevelet és a megtisztított, finomra vágott hagymát beledobjuk. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 35 perc alatt puhára főzzük. Mustárral ízesítjük, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával (fokhagymakrém is megteszi) fűszerezzük. A lisztet a tejföllel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük. Karikára vágott virslivel és felaprított petrezselyemmel még 2-3 percig forraljuk.
A lencsével felszeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret is főzhetünk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2009. jan. 4. 11:32
A lencsefőzelék, amely nekem bevált elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.