Karalábéleves májgaluskával recept
25 perc
A Karalábéleves májgaluskával hozzávalói:
4 pirimőr karalábé,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
1 csomag petrezselyem,
só,őrölt bors,
10 dkg csirkemáj,
1 db tojás,
1 teáskanál majoránna,
1 evőkanál zsemlemorzsa.
A Karalábéleves májgaluskával elkészítési módja:
A májat ledaráljuk,kevés sóval,borssal,és fél csomó finomra vágott petrezselyemmel,majorannával,tojással,zsemlemorzsával összegyúrjuk. A karalábét meghámozzuk,apró kockákra vágjuk. A karalábét kevés sóval,olvasztott vajjal addig pirítjuk,amíg a kioldódott nedvek el nem párolognak. Megszórjuk liszttel és néhány másodpercig együtt pirítjuk,majd a maradék vágott petrezselymet hozzáadjuk és felengedjük egy liter vízzel. Ha a karalábé megpuhult,beleszaggatjuk az összegyúrt májgaluskát. További öt perc forralás után tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. júl. 10. 18:44
A karalábéleves májgaluskával elkészítési módja és hozzávalói.