Sörben főtt marhalábszár körettel recept
90 perc
A Sörben főtt marhalábszár körettel hozzávalói:
70 dkg. marhalábszár,
5 dkg. csípős mustár,
25 dkg. vöröshagyma,
3 evőkanál étolaj,
só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 csokor zöldpetrezselyem,
4 gerezd fokhagyma, l kis szelet zeller,
1 késhegynyi kakukkfű,
3 db. babérlevél,
1 liternyi világos sör,
2 dl. tejföl,
-
A Sörben főtt marhalábszár körettel elkészítési módja:
A húst csonttól, hártyától és inaktól megszabadítjuk és nagyobb kockákra vágjuk, najd a darabokat bekenjük mustárral. Olajat hevítünk, amiben a húsdarabokat megfuttatjuk, majd kivesszük és félre rakjuk.A visszamaradó zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott fokhagymát és az apróra szeletelt vöröshagymát. Ha kész kb. fél liternyi sörrel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük kakukkfűvel, babérlevéllel. Visszarakjuk a húsdarabokat, hozzáadjuk a zellert tisztítva és lassú tűzön készre pároljuk. Közben az elpárolgó folyadékot folyamatosan sörrel pótoljuk. Ha kész a húsdarabokat kiszedjük és a visszamaradó mártásból kidobjuk a zellerdarabot és a babérlevelet, majd beforraljuk, tejföllel összekeverjük és tálaláskor a húsdarabokra öntjük. Tálaláskor az apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítünk és burgonyaköretet kínálunk hozzá ( burgonyakrokett, burgonyafánk, burgonyapüré, stb.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. febr. 13. 06:55
A sörben főtt marhalábszár körettel elkészítési módja és hozzávalói.