Göngyölt puliszka juhtúróval, szalonnával recept


2 kg. kukoricaliszt,
30 dkg. juhtúró,
25 dkg. füstölt húsos szalonna,,
3 fej vöröshagyma
(vagy lila hagyma karikázva, nyersen)
l evőkanálnyi só,
A Göngyölt puliszka juhtúróval, szalonnával elkészítési módja:
Felteszünk kg. l,2 liter vizet főni, amibe egy evőkanálnyi sót szórunk. Ha forr állandó kevergetés közben belepergetjük a kukoricalisztet , amit közepesen keményre főzünk. Ha kész meghűtjük és egy tiszta kendőre borítjuk és kb. 1 vagy l,5 centiméteres vastagságúra nyújtjuk, rendezzük.A fellazított juhtúrót a tetejére morzsoljuk, amit meghintünk a kakastaréjra vágott és ropogósra kisütött házi szalonna zsírjával majd az egészet mint a rétest felgöngyöljük. Kiegészítésként a maradék zsíron átpirított vöröshagyma karikákkal és a kisütött szalonnával kínáljuk. ( Ha szeretik nyers lila hagyma karikákkal is tálalható )
Jól elkevert hideg tejfelt is kínálhatunk hozzá.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. febr. 10. 11:47
A göngyölt puliszka juhtúróval, szalonnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.