Mazsolás hurka recept
120 perc
A Mazsolás hurka hozzávalói:
80 dkg. sertés apróhús,
25 dkg. vöröshagyma,
10 dkg. sertészsír,
1 kg. sertésmáj,
50 dkg. rizs,
2 dkg. őrölt fekete bors,
1 evőkanál morzsolt majoránna,
1 kg. tokaszalonna,
só,
10 dkg. mazsola,
2 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
A Mazsolás hurka elkészítési módja:
A májat negyedelve-felezve, a húst felkockázva, a tokaszalonnát egészben feltesszük főni, majd a májat 30 percnyi abálás után kivesszük a léből, a többit tovább főzzük még egy fél órányit, majd kiszedjük. A visszamaradó abalében a rizst készre főzzük és leszűrjük, hideg vízben leöblítjük. Közben a sertészsíron az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. A húsféléket kiszedés után ledaráljuk a májjal együtt. Hozzáadjuk a megpiritott vöröshagymát, a mazsolát, a fűszereket, a rizst és alaposan összekeverjük.Ha nagyon kemény, akkor kevés abalevet is adhatunk a masszához. Sertésbélbe lazán töltve a végeket elkötjük, majd majdnem forró meleg vízben 30 - 35 percig főzzük.
sütve, hidegen-melegen egyaránt fogyasztható.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. febr. 8. 07:10
A mazsolás hurka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.