Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Árvakása recept

Árvakása recept

Elkészítési idő 40 perc

Az Árvakása hozzávalói:
1 liter savanyú káposztalé
50 dkg
finom kukoricaliszt
2 nagy fej vöröshagyma
10 dkg
füstölt szalonna
csipetnyi só
1 kiskanáél fűszerpaprika.


Az Árvakása elkészítési módja:
Kevés vízzel hígított savanyú káposztalevet felforraljuk. Ha lobogva forr folyamatosan beleszórjuk a kukoricadarát és közben simára elkeverjük. Lapos edénybe zsíros kanállal galuskát szaggatunk belőle. Közben a füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük, majd a tepertőt kiszedjük. A zsírban a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük, sózzuk, paprikázzuk.Tálaláskor a galuskákat megszórjuk szalonna tepertővel, dinsztelt vöröshagymával.

Hagyományosan készített, régi parasztétel.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az Árvakása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook