Árvakása recept
40 perc
Az Árvakása hozzávalói:
1 liter savanyú káposztalé
50 dkg
finom kukoricaliszt
2 nagy fej vöröshagyma
10 dkg
füstölt szalonna
csipetnyi só
1 kiskanáél fűszerpaprika.
Az Árvakása elkészítési módja:
Kevés vízzel hígított savanyú káposztalevet felforraljuk. Ha lobogva forr folyamatosan beleszórjuk a kukoricadarát és közben simára elkeverjük. Lapos edénybe zsíros kanállal galuskát szaggatunk belőle. Közben a füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük, majd a tepertőt kiszedjük. A zsírban a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük, sózzuk, paprikázzuk.Tálaláskor a galuskákat megszórjuk szalonna tepertővel, dinsztelt vöröshagymával.
Hagyományosan készített, régi parasztétel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. okt. 17. 06:33
Az Árvakása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.