Kukoricás káposzta recept


1 db
füstölt csülök
1 kg
savanyú káposzta
20 dkg
kukoricaliszt
4 nagyobb fej vöröshagyma,2 evőkanál sertészsír
10 dkg
rizs
1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
só.
A Kukoricás káposzta elkészítési módja:
A füstölt csülökből kibontjuk a csontot,lefejtjük a bőrt és a húst 1x1 centiméteres kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és a forró zsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük az átmosott, lecsöpögtetett savanyú káposzta felét és összekeverjük, kissé pároljuk, amíg kevés levet enged. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott húst, megszórjuk a rizzsel, és a kukoricaliszttel.Keverés után megszórjuk a piros paprikával és rátesszük a savanyú káposzta másik felét is, amit beborítunk a kisebb darabokra vágott csülökbőrrel is, Most annyi vizet öntünk alá, hogy a káposztát ellepje és lassú tűzön lefedve készre főzzük.
Régen kemencében készült, cserépedényben ez a kitűnő ízű étel. Gyakori volt, hogy a csülökhúson hagyták a bőrt is, és azzal kockázták fel a húst. Készítették csülök helyett füstölt szalonnával és főtt sertés tarjával is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. okt. 11. 05:55
A kukoricás káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.