Töltött tormalevél kukorica kásával. recept
120 perc
A Töltött tormalevél kukorica kásával. hozzávalói:
Hozzávalók: 6-8 db
közepes nagyságú tormalevél
40 dkg
darált hús ( sertés, pulyka, vagy csirke)
2 evőkanál zsiradék,10 dkg
füstölt szalonna
1-2 fej közepes vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors
25 dkg
kukorica dara
2-3 evőkanál ételecet
só szükség szerint.
A Töltött tormalevél kukorica kásával. elkészítési módja:
A füstölt szalonna bőrét levágjuk, félre tesszük, a többit apró kockára vágjuk, zsírját kieresztjük, amiben az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, majd ehhez hozzákeverjük a darált húst és az egészet alaposan átkeverve megpirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk és a fokhagyma gerezdek levét is hozzáadjuk kipréselés után.Közben a durvára darált kukorica darát megmossuk, lecsöpögtetjük és a masszához adjuk, amivel alaposan átkeverjük. A masszából annyi adagot formázunk, amennyi előzetesen megmosott, és ecetes-sós vízzel leforrázott tormalevelünk van.A levelekbe töltött adagokat most egy, az alját előzetesen zsiradékkal alaposan kikent fazékba tesszük úgy, hogy szalonnabőrt teszünk alulra, majd rá a töltelékeket. A végén felöntjük vízzel annyira, hogy a benne lévőket ellepje.Most egy kis tányért teszünk a töltelékekre, hogy az a súlyával lenyomja a lébe. Lassú tűzön főzzük készre. egyszerű, de ízletes és laktató étekvolt falunk. Tormalevél helyett szőlőlevelet és káposztalevelet is alkalmazhatunk. Mindegyikkel finom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. okt. 5. 20:32
A töltött tormalevél kukorica kásával. elkészítési módja és hozzávalói.